sushid ja rullid wakamega.

Wakame mererohusalat

Wakame (Undaria pinnatifida) on pruun merevetikas, mida jaapani, korea ja hiina kokad kasutavad igapäevase köögiviljana. Kaug-Idas on wakamet hinnatud sajandeid. Õhtumaalaste hulgas muutusid meretaimed söödavaks 1960-ndatel, kui tekkis huvi tervisliku toidu vastu.Jaapanlased ei ole selle meretaime kulinaarsete omaduste kiitmisel kitsid:

– õrna soolakas-magusa maitsega,
– süüakse toorelt, keedetult, küpsetatult,
– lisaditena kastmetele ja suppidele annab eriliselt hõrgu soolaka kõrvalmaitse
– salatina sobib mereandide juurde või lihtsalt garneeringuks,
– lahja dieettoit – 100 g wakamet annab 45 Kcal
– madal rasvasisaldus, madal kolesteroolisisaldus, rikas Omega-3 asendamatutest rasvhapetest.
– Maismaa köögiviljadega võrreldes on wakames sisalduvate mineraalainete rohkus unikaalne: Ca, Cu, I(jood), Fe, Mg, Mn, Mo(molübdeen), Na, P, K(kaalium), Se, V(vanaadium), Zn. Kogu spektrist paistavad eriti silma kõrge joodi- ja rauasisaldus. Mineraalid sellises kogumis on organismile hästi omandatavad. Sarnaselt on wakames rikkalikult vitamiine.