Sushi on tervisele kasulikud!

Milles seisneb jaapanlaste pikaealisuse saladus? Miks on kogu selle riigi rahvas heas füüsilises vormis? Miks on Jaapani naised nii ilusad? Asi ei ole ainult kliimas ja mõõdukas eluviisis, vaid ka tervislikus toidus, kus suurema osa moodustavad teraviljad ja erinevad meresaadused. Näiteks on traditsioonilised sushi ja sashimi väga väikese kalorisisaldusega tooted, mis sisaldavad hulgaliselt erinevaid vitamiine ja mineraalaineid. Sushi kujutavad endast väga head tasakaalustatud toidu näidist, mis aitavad mitte ainult vabaneda üleliigsetest kilogrammidest ja normaliseerida seedimist, vaid ka säilitada juuste ja küünte ilu ning hoida hambad terve ja tugevana.

Kõik sushi koostisosad on üsna lihtsad ja kasulikud. Riis on hea energiaallikas, selles on palju kiudaineid ja süsivesikuid, samuti on see kõrreline rikastatud valkude, raua, tiamiini ja niatsiiniga. Ja riisi täiendavad rikkalikud mereannid ei läbi reeglina pikka termilist töötlust, mille tõttu säilivad nendes kõik kasulikud aminohapped ja mikroelemendid. Kasutatavad kalaliigid on kõrge fosfori, kaaliumi, joodi ja magneesiumi, fluori ja B-rühma vitamiinide sisaldusega, mis eriti hästi mõjuvad inimese närvisüsteemile.  Lisaks sellele on kala rikas polüküllastumata rasvhapete Omega-3 ja Omega-6 sisalduse poolest, mis mängivad olulist rolli ateroskleroosi ja südame-veresoonkonna haiguste ennetamises. On palju kasulikum süüa „suupisteks“ sushit ja rulle kui läänepärast rämpstoitu või meie tavapäraseid vorstivõileibu, rääkimata juba pirukatest ja saiakestest.

Sushi sobivad ideaalselt inimestele, kes peavad väikese kalorisisaldusega dieeti – see on tõeline aare nendele, kes soovivad kaalus alla võtta. Sushi on küllaltki toitev toode, kuigi portsjonid ei ole sugugi suured ja on väikese rasva sisaldusega. Piisab vaid väiksemast portsjonist, et täiendada meie organismile vajalike toitainete varusid ning kustutada nälga. Nii, et ei pea jaapani köögi harrastajad kurtma oma eelnevate energiavarude, saleduse ja veetlevuse kadumist! Seejuures ei pea ennast kurnama rangete dieetidega ega sööma kurvalt üksnes maitsetut toitu.

Kuid ka need ei ole veel kõik sushi eelised. Need samad polüküllastumata, mida sisaldub rohkelt kalas, aitavad ka võitluses depressiooniga ning parandavad aju tööd. Just seepärast on jaapanlased alati rahulikud ja arukad. Lisaks sellele näitavad mõned läbiviidud uuringud, et jaapanlaste lapsed, kes on lapsepõlvest saadik harjunud sööma rohkelt kala ja meresaadusi, kasvavad rahulikud, tasakaalustatud ja sõnakuulelikud.

Call Now Button